2011.02.27. 15:39
Orosz répasaláta dióval
Ideális vendégváró előétel az oroszoknál is általában akkor kerül az asztalra. Én akkor is el szoktam készíteni ha hozzánk jönnek vagy mi megyünk másokhoz, mert már előre ezt rendelik tőlem.
Jó még reggelire pirítós kenyérhez és anyukámnál rántott hús mellé is esszük köretnek.
Lehet, hogy elsőre idegennek tűnik a répa- majonéz- fokhagyma kombináció és a színe is olyan bizarr. De még senki sem csalódott aki megkóstolta .
Már egyszer leírtam a klasszikus orosz répasaláta receptet, de most szebb képet sikerült készíteni és megbolondítottam egy kis dióval is.
Hozzávalók:
4 db sárgarépa
1 tubus majonéz (100g)
1 gerezd fokhagyma
1 marék dió durvára törve
A répákat egy salátástálba reszeljük, összekeverjük a zúzott fokhagymával, majonézzel és dióval.
Azonnal is fogyasztható, de ha hűtőben állni hagyjuk, akkor jobban összeérnek az ízek.
Szólj hozzá!
Címkék: répa dió
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek